2017. október 6., péntek

Babu Miriel - Álmodni

Az álom egyike azoknak a fontos értékeknek, amik összekötik az embereket. Hiszen mindenki álmodik egyszer ugyanarról.

Azt mondod nem?

Lefogadom, hogy álmodtál már újra az óvodáról, vagy arról, hogy repülsz, pár láb magasan lebegve a föld felett, és érezted, ahogy a gravitáció a föld felé vonz. Álmodtál már menekülésről, ahol valamilyen láthatatlan erő visszatartott, te pedig próbáltad lerázni az akadályt, míg üldöződ a nyomodban volt. De soha nem kap el, hiszen csak álmodsz.

Álmodtál már tévelygésről, mikor olyan ismeretlen tájra tévedtél, ahol talán még a nagymamád sem járt, hiszen egyetlen régi fényképről sem rémlik a hely. Ismerős az érzés, amikor szembe jön veled egy arc, ami végre nem idegen? A remény olyankor elárasztja az embert.

Vagy álmodhattál már víz alatti világról. A tenger puhán ölel körbe, érzed a nyomást minden porcikádon, szemed a homályt pásztázza, melletted hajóroncs, talpad alatt korallok, de te mégsem vagy vizes. Soha nem is leszel, hiszen ez csak álom.

Vagy amikor este elképzelsz egy pillanatot a napodból, megpróbálod úgy alakítani, hogy neked a legjobban tetsszen. Próbálsz kijavítani egy elrontott mondatot, egy kihagyott lehetőséget, egy gonosz tettet, míg bele nem alszol.

Lehetséges az is, hogy csak egyvalami, illetve egyvalaki jár az eszedben. Ilyenkor megpróbálod magad elé képzelni, szíved mélyéről hívod elő a szeretett arc részleteit, hogy félálomban végigsimíts szerelmed vállán, magadhoz öleld és elmondj neki mindent, amit ébren nem mernél.

Ilyen az álom, lehetőséges hosszú sora, amik sosem válhatnak valóra. Éjszaka boldoggá tesznek, esetleg megrémítenek vagy elbizonytalanítanak, de nem irányíthatjuk őket. Felébredünk, körbepillantunk a szobában, és már el is illant az éjjeli álomkép. Hiába próbáljuk megragadni, kifolyik az emlékeink közül, mintha agyunk szelektálná a felesleges tartalmat. Mindenki így érez, mindenki reméli, hogy számára kedveset álmodik, mindenki fél, amikor álma sötét és gonosz, mindenki csalódott, ha elfelejt egy szép álmot.

Mindenki, hiszen ez köt össze minket.

Érted már?
Megosztás: 

2 megjegyzés:

  1. De szép lett. Egyetlen elírást véltem csak felfedezni, ami persze egyáltalán nem rontott a történet színvonalán. (:
    Így tovább!

    Serena

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett, köszönöm hogy jelezted <3
      Neked is további jó alkotást ^^
      Üdv: Babu

      Törlés