2017. október 6., péntek

Julie - Éjféli suttogások

A vén fa időtlen-idők óta ott állt a rét szélén. Kérgébe megszámlálhatatlan monogramot és jelet véstek, ágai sokszor letörtek a játszadozó kisgyerekek alatt, és törzsét nem egyszer sújtotta villám. Mégis, minden tavasszal új, fiatal hajtásokat hozott, rendíthetetlenül küzdve az idő ellen. 

A fa szerette figyelni a körülötte lévő embereket. A gyerekek szívesen játszottak az ágai közt, hol repülőgép volt, hol egyszerű vitorlás, de kislányok által egy egész házat is alakított már az ága. És nem csak a kicsik, a kamaszok szintén meglátogatták a fát néhanapján. Édes titkokat mondtak itt egymásnak, világrengető szavakat, könnyű semmiségeket és nagy igazságokat- vonzotta őket a fa hallgatagsága, és hogy ez a hely csak az övék volt. 

Éjfél volt. A fa alatt ketten álltak, bár maguk sem tudták, tulajdonképpen mit keresnek a lombok Hold vetette árnyékában. Tudták, hogy ha felfedezik, hogy eltűntek, komoly büntetésre számíthatnak. A légoltalmi előírások nem voltak játékok, még akkor sem, ha annak tűntek. Az ablakokat este el kellett takarniuk, hat órától pedig kijárási tilalom lépett érvénybe. A város, ahonnan azok ketten jöttek, fontos célpont volt a bombázók számára, és mégis, a fiatal szívek máshogy működnek: Saját, bimbózó szerelmüket fontosabbnak ítélték, mint a másik biztonságát. 

– Szeretlek – suttogta az egyik. 

– Nem szabad ezt csinálnunk – válaszolta a másik. 

– Nincs ennél fontosabb – ellenkezett a fiú, és türelmetlenül toporgott a füvön. Legszívesebben megcsókolta volna a másikat, de nem akart annak érzéseibe taposni. Persze a sajátjaival sem volt még teljes mértékig tisztában, az egész új és zsibongó a számára. A vére felpezsdült a szerelemtől. Szépséget fedezett fel a világban, a fájdalom és a halál ellenére, a süvítő bombák és a tomboló tüzek mögött húzódó valóságban, és ezt nem akarta elengedni, e nélkül nem élet a szánalmas létezése. 

Képtelen volt várni. Közelebb lépve szájon csókolta a másikat. 

Eközben valamivel feljebb a pilóta tisztán hallotta az elsuttogott parancsot: 

– Bombát kioldani!
Megosztás: 

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Igazán szívbemarkoló volt az írásod. Az elején lefestett idilli kép után egy kedves, nagyon bájos történetre számítottam, de sikerült csavarnod rajta. :)

    Üdv,
    Henna

    VálaszTörlés
  2. Megdöbbentő, sokkoló és szívbemarkoló végkifejlet. Csak ülök itt és az utolsó két szó visszhangzik a köztem és a képernyő közt lévő térben.

    VálaszTörlés