2017. november 24., péntek

Babu Miriel - Első benyomások

Végignéztem az asztaloknál ülő embereken. Beszélgettek, eszegettek, egyikük hasábkrumplit tömött magába nagy élvezettel, másikuk papírokat lapozgatott a feleségével, megintcsak egy másik sakkmeccset játszott le valakivel.

Mivel itt dolgozok, mindenkiről kialakult egy kép a fejemben. Egyfajta első benyomás, de annál nem több.

Az az ember például, közvetlenül az ajtó mellett, adócsaló. Még a szeméből is süt a sunyiság, vonásai is ezt a látszatot erősítik meg: apró szemek, keskeny orr és mindig grimaszra húzódó ajkak.

Kicsit távolabb kopaszodó férfi ült. Gyilkos. Valójában elég jámbor teremtés, de hirtelen haragú. A lányával beszélgetett egy csésze kávé mellett, de a lányon látszódott, hogy már menni akar.

Mellettük ült a sakkozó páros. Nő és báty, cyberbűnözők. A báty lenyomozta és megfélemlítette húga zaklatóit, kacinfántos, de főképp törvénybe ütköző módon. Az ügyben a hátsó sarokban meghúzódó férfi is benne volt. Az egyik zaklató. Gyanús társával az asztal felett áthajolva beszélgetett, az idegen szájában meggyújtatlan cigaretta fityegett.

Aztán a férfi a feleségével. Érdekes eset. A férfi szó szerint kivetkőzött magából az utca közepén, a feleségével most a válóper papírjait jöttek rendezni.

Még egy érdekes ember, aki egyedül üldögélt. Bankrablást kísérelt meg, de olyan nemtörődöm módon, hogy maga sétált a rendőrök elé, mikor azok megérkeztek a helyszínre. Egész itt töltött ideje alatt csak ül, nem találkozik senkivel, nem eszik, nem iszik. Pedig mindig figyelem, hátha megtudok róla valami újat. Vajon mi lehetett a motivációja?

Az órámra pillantok: még negyed óra.

Ismét a vendégek felé fordulok. A válóban lévő pár között tapintható a feszültség, a testvérpár minden figyelmét a sakkjátszmára irányítja. A zaklató feléjük pillantgat.

Elfogy a sültkrumpli, a papírzacskó zörögve a padlóra hull.

Sóhajtok.

Szedhetem föl a munkaidő végén.

Később ismét az órámra nézek. Letelt az idő.

- Rendben, emberek, lejárt az idő! Megkérek minden látogatót, hogy hagyja el a termet, a rabok pedig a másik ajtón egyes sorban távozzanak!
Megosztás: 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése