2016. augusztus 9., kedd

Zsazsogó Nyáplic - Szépség


A Meyer házból való Dolf lovag bizonytalanul fékezett le a sövényfal előtt. Előkotorta poggyászából a lovagi kézikönyv egy izzadság- és könnycseppekkel sűrűn elmaszatolt kiadását, s remegő kezekkel kihajtotta a Fogvatartott hercegnők megmentésének három lépése az elrabló fejeinek számától és a zárka minőségétől függően című fejezetnél, majd megpróbálta belőni, hogy a bokrokon túl elterülő robusztus építmény egy egyes típusú várbörtön vagy sokablakos toronyfogda.


Göndör szőke haját és ruháját megtépázták az ágak, ahogy nagy nehezen átverekedte magát a sövény alatt, de épp csak szusszanásnyi időt engedélyezett magának.

Odaállt a megfelelő az ablak alá, majd jó hangosan felolvasta a megadott szöveget.

- Jöjj, ó, jöjj az ablakodhoz, szív szerelmem, szép királynőm - lapozott, majd így folytatta - Dobd le, dobd le arany hajad, hadd másszak föl, nosza, rajta!

Amint befejezte, kivágódott az ablak, és szembe találta magát a sárkánnyal. Dolf nyikkanni se mert, csak állt, mint egy szobor, hátha nem veszi őt észre. A sárkány szúrós szemével végigpásztázta a lábai alatt elterülő földet, majd megállapodott a fiún. 

- Hogy merészeled - fújtatott, s épp arra készült, hogy alászállva kettéroppantsa Dolf lovag gerincét, mikor egy bentről felhangzó halk sikoly elterelte a figyelmét. A lovag ezt kihasználva egyenesen a kapuhoz rohant. 

Felöltötte csuklyáját, hogy az álca segítségével juthasson be az erődítménybe, mert - így okoskodott - egyetlen magyarázata annak, hogy nem a királylány jött ablakot nyitni, hogy épp mély álmát alussza megmentője csókjára várva. 


Nyílt az ajtó, ám a könyvben ígért szolga helyett magával a házisárkánnyal találta szembe magát. Nagyot nyelt. Ilyen esetekre semmi használható nincs a kézikönyvben. A különös lény ugrásra készen bámulta, és ekkor eszébe jutott nagyapja egyik régi története.

- Öreganyám, itthon van a Szépség?

A házisárkány horkantott egyet, majd fejével befelé bökött.

- Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál! Egye fene, Adolf Meyer, elviheted Kerint a házi buliba, de tízre hozd haza épségben.
Megosztás: 

3 megjegyzés:

  1. Jesszus:"D ez fura volt... De nagyon tetszett :D bár a házibulis rész már magad volt nekem, tökre szeretem olvasni az írásaidat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki :D Köszönöm :3

      Lehet úgy is értelmezni, hogy Adolf végig egy hétköznapi srác, aki kicsit parázik a - leendő - barátnője anyjától ;)

      Törlés
  2. Annyira jó ez a muther-fóbia :DD

    VálaszTörlés