2016. augusztus 22., hétfő

A. T. Jolt - Csillagles


Blue az ablaknak dönti a fejét, és mélyet sóhajt. A kimerültséget kipislogva ködös, égkék íriszpárjából, igyekszik olyan élessé tenni a látképet, amennyire lehetséges. A szűkös űrkabin fényei tükrössé változtatják az üveget, így könnyedén megszemlélheti nyúzott külsejét. Ezt általában minden váltás legelején és legvégén elköveti, hogy ő maga is meggyőződhessen arról: lelkiismeretesen kidolgozta magát. Az első, amit mindig megvizsgál, az az égkék szempár, az egyetlen, ami otthonára emlékezteti. A sok biciklizés a parkban a felhőtlen ég alatt, a hosszadalmas, de annál izgalmasabb hajótúrák a nyílt óceánon, a kertészkedés a tikkasztó nyári napokon, vagy épp a jóleső (és megérdemelt) fagyizások és a tér közepén vizet köpő szökőkútban való lubickolások.

Halványan elmosolyodik. Akkor még milyen fiatal és milyen naiv kislány volt! Egy kislány, aki tátott szájjal pislogott a világ legapróbb csodáira is, akinek fogalma sem volt, hogy a horizonton túl, a csillagok között emberek tízezrei ontják ki vérüket szeretett otthonukért.

A pirospozsgás arcú kicsilány gyerekkorát a háború rövidre nyisszantotta, és a kis Blue kénytelen volt gyorsabban felnőni bárkinél. Az iskolát gyorstalpalón végezte, és miután mindkét szülőjét elvesztette, felgyulladt benne valami. Rengeteg gyötrődéssel teli éjszakán kellett átesnie, hogy végleges elhatározásra jusson. A bolygójuk haldokolni látszott, minden egyes beszívott levegő gyengébb… és gyengébb volt. Blue-t hajtotta a tettvágy, születése első pillanatától fogva birtokolta a makacsságot, s bár lehet, hogy sokan feladták körülötte harc és erőfeszítés nélkül, ő kilógott a sorból. Sosem omlott össze, pedig rengetegszer került közel hozzá. A kiképzés vöröslő izzadtságcseppeket követelt, fájdalmat és még több kínt. Legyűrt mindent.

És most egy kapszulában ücsörögve suhan, ellenséges űrterületeket feltérképezve. Egy felderítő munkája létfontosságú. Egy felderítő elengedhetetlen képessége a leleményesség, a fürgeség, az éles érzékszervek… és a lista folytatódik. Egy felderítő élete van mindig a legnagyobb veszélyben.

Blue mégis szakít időt egy kis csillaglesre. Lekapcsolja a fényeket a kapszulában, és egy aprócska, kékesen villogó csillagot figyel.
Megosztás: 

7 megjegyzés:

  1. Ooo, ez nagyon ötletes volt :)

    VálaszTörlés
  2. Remekül írsz! Először egyébként én is sci-fi vonalon szerettem volna megközelíteni a címet, mert a műfaj nagyon közel áll hozzám. Nem bánom, hogy nem így lett, nem hiszem, jobbat írtam volna nálad.

    VálaszTörlés
  3. Blue gyermekkora szörnyű, mégis ahogy ott úszik az űrben és pihen, az olyan... pillanatnyi békességet sugall. Ahogy a bizonytalan felé hajózik és csak a csillagok világítanak biztos pontokként. Legalábbis nekem ez volt az érzésem, miután elolvastam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is ez a benyomásom róla. :) Igazából, csak leültem és írtam, fogalmam sem volt, mi lesz belőle a végére. Csak azt tudtam, hogy sci-fi vonalon kellene megközelíteni ezt a címet.

      Törlés
    2. Velem is valahogy így szokott történni. Aztán persze van, hogy időnként a végén át kell értékelnem a műfajt ^.^"

      Törlés