2016. július 5., kedd

Zsazsogó Nyáplic - Veszélyes játék


A főnök az irodában várta, hogy a titkárnő beküldje a két legjobb ügynökét. Büszkén szemlélte a teljes oldalfalat beborító Magyarország térképet, melyen apró fehér ledekkel jelölték ügynökeik tartózkodását városokként. Minden led fehéren izzott, míg az ügynök le nem lepleződött. Ez esetben a B terv lépett érvénybe és el kellett harapniuk a bölcsesség fogaikba rejtett mikrobombás jeladót. Az aktiválás a biztonság érdekében fordítva is működött. Ha kicsavartak egy ledet, a gyanús ügynök felrobbant.

A robbanást az irodában csupán halk pittyenés jelezte. Egy pitty, egy kialudt led lámpa, egy halott ügynök. Élete fő művének tartotta, hogy az amerikaiak után másodikként vezették be ezt a rendszert.

– Küldhetem őket? – szólt be telefonon a titkárnő.

– Küldje! És senki, még maga se zavarjon, amíg beszélgetünk – utasította a nőt.

Az ügynökök beléptek az irodába. 

– Üdvözlöm, Kocsis ügynök, Török ügynök! – a főnök mindkettejükkel kezet rázott. – Látták már az én csodás rajztáblámat? 

Látták már párszor, mégis elismerően bólogattak a kedvéért.

– Látom – szólt Kocsis –, jó nehéz. Rengeteg rajzszög tudja csak a helyén tartani.

A főnök jóízűen felkacagott, és ekkor egy fülsiketítő bíp rázta meg az irodát, majd Kismaros környékén egy led lámpa őrült villogásba kezdett, mielőtt végleg kialudt volna.

– Elkapták egy emberünket – szólt gyászosan Török.

– Kár érte, kiváló ügynök volt – sóhajtott a főnök is, és gépéhez lépve leellenőrizte a halott elszámolási adatait. Minden rendben volt. Majd értesítik a hozzátartozóit.

– Azért hívattam önöket – kezdett bele, ám a telefon félbeszakította. – Ne most – szólt bele, de mikor már harmadszor csörgetett rá a nő a kérése ellenére, kihúzta zsinórostul. – Hol is tartottam?

Ekkor újabb sípok egész csoportja hangzott fel. A térképen egymás után aludtak ki az ügynökök lámpái. A gép zötyögött a sok érkező adattól. A főnök elfehéredett, majd a foteljába rogyott.

A titkárnő ezt a pillanatot választotta, hogy erőteljesen benyisson.

– Csak azért akartam hívni, hogy a villanyszerelő kis időre le fogja kapcsolni az áramot. Indítsa el a tartalék akkumulátort, ami működteti az ügynöktáblát.

– Kész, végünk van! Mindenki meghalt! – suttogta, majd bebújt az íróasztal alá, hogy új öltönyét ne terítsék be Kocsis és Török ügynökök széthulló maradványai. Ez a megtiszteltetés, hogy hősi halottakat viselhet blúzán, a titkárnőt érte.
Megosztás: 

4 megjegyzés:

  1. Jesszus! Ez durbs volt! Nagyon tetszett, grat :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *hehe* Pedig az ötlet alapját a címen túl egy Bud Spencer és Terence Hill vígjáték adta, amely teljesen vérmentes, de ez történik, ha az embert megszállja az ihlet XD Oh, és: Köszönöm! :)

      Törlés