2016. július 29., péntek

The Nameless One - Veszélyes játék


– A könyvért jöttem!

A pap dagadt arcán kétségbeesés és rémület tükröződött. Zsírosan csillogó homlokán apró hernyóként araszoltak lefelé a hideg verejték cseppjei. Egy szót sem mert szólni, csak bal kezével benyúlt reverendája redői közé, és átnyújtotta a viseletes bőrkötésű könyvet. Keze reszketett, és ahogy a gyertya lángja rávetült az ujjára húzott rubinköves gyűrűre, mintha elátkozott szikrák járták volna vörös táncukat sekrestyéje kopott és penészes falain.

Csak két mozdulat volt. Az első, akár egy könnyed legyintés, a második egy lassú, lágy nyomás. A tőrkard először felnyitotta a pap torkát, majd a hasától a válláig keresztülszúrta, szinte ellenállás nélkül áthatolva a gyomorszáján, a szívén, és a tüdején. A pap gyorsabban halt meg, mint hogy megértette volna, mi történik.

– Túl kegyes halál – gondolta az inkvizítor, miközben a könyvet tarisznyájába rejtette, kilépett az utcára. Barcelona csendes volt, sötét, nyugodt. Az inkvizítor arra gondolt, megbízója még csak nem is sejti, mi vár rá– közben szája kegyetlen, gúnyos mosolyra húzódott. Sietősebbre vette útját, és néhány perc múlva céljához érkezett. A püspök már a dolgozószobában várta.

– Meglelted hát, fiam?

– Itt van, szent atyám!

Ahogy átnyújtotta a könyvet, egy pillanatra mintha megérezte volna az erejét. 

– Kinyitottad?

– Nem! Parancsaid szerint cselekedtem. Elhoztam a könyvet, ahogy meghagytad, az áruló halott! De mondd el, kérlek, miért olyan fontos a könyv?

– Gyermekem, ez itt a grimoire! Olyan hatalom rejlik benne, melynek segítségével én leszek az új pápa! És akkor leszámolunk egyházunk valamennyi ellenségével, az eretnekekkel, protestánsokkal! Akkor Róma újra régi fényében fog ragyogni! Erős lesz, gazdag, akár Julius Caesar idején! 

A tőrkard lassan, teljesen hangtalanul csúszott ki hüvelyéből. A püspök annyira belemerült a szóáradatba, hogy észre sem vette, oly nagyon beleélte magát az eljövendő világhatalomról szóló beszédébe, hogy arca elvörösödött, és a torkán kidagadtak az erek. Az inkvizítor egész halkan vágott közbe.

– Rómából is kaptam utasításokat.

És kardja a püspök húsába mart.
Megosztás: 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése