2016. július 5., kedd

A. T. Jolt - Veszélyes játék

Gondolkodtam. Gáz lenne, ha a saját munkáimat is feltüntetném itt? Úgy értem, eredetileg csak magam akartam ezt a kihívást csinálni, de aztán úgy döntöttem, miért ne oszthatnám meg másokkal is? Nagy örömmel tölt el, hogy vannak érdeklődők, egyébként. Köszönöm a jelentkezőknek!
Végül is, nincsenek tétek, úgyhogy talán feltölthetem ide én is az irományaimat.


Blake arra ébred, hogy mindjárt kirobban az agya a helyéről. A rémület okozta lendület hatására azonnal felül, de rögtön meg is bánja; a valamiért a szokottnál is erősebb gravitáció visszarántja. Szerencséje, hogy puha paplan fogadja, amelyen mintha egy vékony, száradófélben levő nyálcsík mutatkozna. Remegő ujjait a szájához emeli, és fintorogva állapítja meg, hogy az arca ragacsos a nyálától, mely igencsak szokatlan szagot áraszt.

Hiába pislog megállás nélkül, a fáradtságot sehogy sem tudja kisöpörni önmagából. Mély sóhajokkal tölti meg a szoba száraz levegőjét, miközben tekintetével a plafonon végighúzódó repedéseket vizsgálgatja. A félig leengedett redőnyön keresztül élesen tűz befelé a napfény, furcsa derengésbe burkolva az egész helyiséget. Minden olyan nagyon-nagyon fehér. És tiszta.

Blake lélegzete hirtelen a torkán akad, és olyan hirtelen ül fel (immáron másodszor), hogy a szoba legalább háromszor fordul körbe. Mit sem törődve a lüktetéssel és az iszonyú szomjúsággal, azonnal lerúgja magáról a takarót, és nekiáll felmérni környezetét.

A falak, a bútorok, a szagok… ez nem az ő szobája, és nem is Duke-é. Ő sokkal trehányabb ennél, éppen ezért sötétek a falak, hogy valamelyest fedjék a káoszt. Blake vesz pár mély levegőt, és megáll a helyiség kellős közepén. Hallgatózik. A ház szinte már kísértetiesen csendes.

Oké, gondolkozz, parancsol önmagára, miközben tenyerét sajgó homlokára tapasztja. A torka kapar minden egyes szájon vett lélegzet közben. Talán még sosem volt ennyire szomjas, mint most. Újra és újra körbetekint, kiles az ablakon, de semmit sem bélyegez ismerősnek. Hol a pokolban lehet? És ami még ennél is fontosabb: hogyan került ide?

Igyekszik végigpörgetni a tegnap eseményeit, de a sajgás olyan szinten az emlékeire telepedett, hogy képtelen bármit is előhívni. Annyi még rémlik, hogy a haverok meghívták egy kertibuliba, hogy sütögessenek. Valaki hozott egy karton sört, aztán Duke kitalálta, hogy játszanak… ivópárbajt.

Ismét körbetekint, és megállapítja: valószínűleg ő nyert. Duke-kal ivópárbajt játszani életveszélyes.

– Oh, baszki…
Megosztás: 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése