2016. augusztus 14., vasárnap

Vantana M. Forest - Szépség


– Anya, anya! Az óvodában az egyik lány azt mondta, ronda vagyok, mint egy kurva! – hüppögte a copfos kislány, ahogy keresztülrohant az ebédlőn, hogy minél hamarabb anyja biztonságot nyújtó ölelésében lehessen. Nem tudta, mit jelent az a szó, hogy kurva, de biztos volt benne, hogy valami nagyon csúnya dolgot.

Mikor Barbi ezt mondta neki, először csak megvonta a vállát. Nem igazán érdekelte, játszott tovább. Babázott egy darabig, főzőcskézett, eszébe se jutott az előbbi incidens. Azonban egyszer csak elárnyékolta valami előle fényt. Felnézett, és meglátta Barbi, Nóri és Niki csúfondáros arcát, ahogy féloldalas mosollyal vizslatják őt. A négy éves gyermek még nem érzékelte, hogy ő most bajban van. Rájuk mosolygott, hátha ők is játszani akarnak. Anyukája azt tanította, hogy legyen mindig kedves.
Barbi gonoszan felnevetett, kirúgta a kezéből a rózsaszín ruhás apró rongybabát. A másik két lány szintén felvihogott, majd a ronda és a kurva szavakat egymás után dobálták Hannára. A barna szemű apróság nem értette miért csinálják ezt, érezte, ahogy könnyek szöknek a szemébe. Kötött mellénykéjébe törölte az orrát, megpróbált arrébb osonni, de a lányok az útját állták.

Anyukája hiába nyugtatgatta otthon, hogy ő igenis szép, a kislány teljesen megtört. Sose tette túl magát ezen a gyermekkori megrázkódtatáson.

Húsz évesen kipróbálta a modellszakmát, de nem futott be. Nem is csodálkozott rajta. Az önbizalma a romokban hevert, pedig igazán szép nő.

Egyenes szálú, mogyoróbarna haját mindig kócos kontyban hordta, hatalmas bociszemei voltak, tölgyfabarna szemekkel. Azonban sose húzta ki magát. Görbén közlekedett, lehajtott fejjel járt-kelt az utcákon.

Huszonhat évesen megszületett első gyermeke. Férje ír génjeinek hála, a kis csöppség inkább hasonlított egy hercegnőre, mint egy átlagos gyermekre. Égszínkék szemei csak úgy világítottak sápadt bőrén, vörös fürtjei eltakarták apró fülecskéjét. Pisze orra alatt keskeny rózsaszín szájacska nevetett a világra.

Hanna nem tudta megállni a dolgot, hiába ellenezte a családja. Benevezte egy gyermekszépségversenyre.
Megosztás: 

1 megjegyzés:

  1. Ez az a tipikus eset, amikor a szülő a gyermeke által akarja megvalósítani saját álmait, és ez olyan szomorú. Sajnálom szegényeket :(
    De a történetet nagyon szépen leírtad, élveztem minden sorát :)

    VálaszTörlés