2016. augusztus 16., kedd

A. T. Jolt - Szépség


Anne alig várja, hogy végre ledobja magáról a gönceit. Mint a város által rendezett szépségverseny győztese, megtisztelő volt viselni ezeket a páratlan ruhadarabokat, de a nap végére eléggé kényelmetlenné váltak, és ennek tetejébe még beléjük is izzadt a felhajtás generálta hőség miatt.

A szobájába érve első dolga, hogy felkattintsa a villanyt, és végre kiengedje magából a felgyülemlett stresszt. Ám amint a helyiségbe fényár költözik, Anne száját egy halk sikoly hagyja el, szíve hevesen dübörögni kezd, térde megremeg.

Egy ránézésre korabeli lány ül az ágyán. Haja koromfekete, arca beesett és betegesen sápadt. Anne mély levegővételekkel nyugtatja magát.

– Ki vagy te? – kérdezi el-elcsukló hangon. A lány ráemeli éjfekete szempárját, és Anne azon kapja magát, hogy majdnem fázik.

– Gratulálok a győzelemhez. – A hang reszelős, fülsértő. Anne nem tudja, hogy közelebb merjen-e lépni, vagy jobban teszi, ha elhátrál.

– K-köszönöm.

– Nem kellene hálálkodnod – felel az idegen meglepően monoton hangon. – Én inkább rettegnék a helyedben.

– Miért? – Anne homloka ráncba szalad.

– Mert hamarosan valaki… vagy valakik fejében megfordul majd egy gondolat, ha ez nem történt meg máris.

– Mi-miféle gondolat? – Anne testét borzongás járja át, és lopva az ajtaja felé pillant. Egyedül van a lakásban, a mobilját pedig a konyhaasztalon hagyta. Nem meri megkockáztatni, hogy kirohan segítséget hívni.

– A meggyilkolásodé. – A válasz olyan jeges és olyan mélyre hatoló, hogy Anne arcából kifut minden vér. Reagálni akar, de csak hangtalan hápogásra futja. – Szép vagy, tied a dicsőség, az emberek meg féltékenyek.

– Ez relatív. Az igazi szépség belülről fakad.

Az idegen harsányan felnevet. Anne-t kirázza a hideg a hangtól.

– Klisé.

– Attól még igaz.

– Sajnos az emberek így működnek. Aki szép, annak az ölébe hullik minden, míg mások vért izzadva sem érnek el semmit. A felgyülemlett stressz féltékenységet szül, a féltékenység gyilkosságot. – A lány egy újságból kivágott, két hónapja történt esetről szóló cikket dob az ágyra:

„Tragédia: Meggyilkolták Madison Town szépségkirálynőjét”
Megosztás: 

2 megjegyzés:

  1. Annyira igaz, és olyan szépen körítetted ezzek a kis történettel... *elmegy a sarokba, és csendben siratja Christina Grimmie-t*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Korábban nem ismertem az énekesnőt, de lesújtó, ami vele történt. :(

      Törlés